Entrédekal, Bar Burger Café                                    

På ert diplom kan både ny personal, gäster och kunder läsa om det värdefulla arbete ni gör och vad stjärnorna står för. Ni väljer själva om ni vill ha svart eller vitt diplom med guldtext. Antal avgör ni förstås själva beroende på era olika matsalar, personalutrymmen, receptioner, etc. 

Exempel: stadshuskällaren

de tre stjärnorna

Vi sorterar matavfall


Vi har tecknat ett separat abonnemang för matavfall med kommunen.
De specialdesignade kärl som ingår töms så ofta vi vill. Det avfall vi sorterar används för att tillverka biogas och växtnäring för ekologiska gårdar.

Vi använder bilar som går på biogas

Transportbolag med lastbilar som tankar biogas eller taxibolag som har biogasbilar är typiska exempel. Företag som har fordon för egna transporter vare sig det är personbilar eller lastbilar har också rätt till en stjärna i andra positionen. Terntank Ship Management som tankar fartyg med biogas har en en extra starkt lysande stjärna i andra positionen. En ledstjärna.

Vi använder biogas i vår tillverkning

Restauranger som tecknat abonnemang för att spisarna man lagar mat på drivs med biogas har rätt till en stjärna i position tre. Det kan också handla om att använda biogas i produktionen av exempelvis kaffe, öl, chips eller som Örebro Tvätt - när man tvättar mattor. Höganäs AB smälter metallpuver med hjälp av biogas.